Наш спільний дім - планета Земля


22 квітня вся світова спільнота відзначає найбільше міжнародне екологічне свято - День Землі. Більше 1 млрд. людей у 192 країнах світу щорічно проводять різноманітні акції, флешмоби, спрямовані на підтримку захисту навколишнього середовища. Перша ініціатива зі святкування Дня Землі розпочалася ще 50 років тому і належала США. Це було ініційоване свято День дерев. Чому дерев? Тому, що дерево символізує життя. Тема озеленення нашої планети - спільна для усіх мешканців - землян.
У 2009 році Генеральною Асамблеєю ООН було проголошено 22 квітня, як Міжнародний день Матері-Землі. Спільне проживання на планеті Земля ставить перед її мешканцями і спільні проблеми. Мало того, що людство на всіх континентах потерпає від впливу природних катастроф та катаклізмів: кислотних опадів, пилових бурь, паводків, цунамі, смерчів, тайфунів, тектонічних явищ (виверження вулканів, землетрусів), посух тощо.
Існують ще антропогенні катастрофи, викликані дією чинників, породжених господарською діяльністю людини. Результати таких катастроф впливають на людей, тварин, рослинний світ, навколишнє природне середовище в цілому...

Сьогодні в сучасних умовах всі ми в усьому світі переживаємо пандемію коронавірусу Covid-19. Всі країни, всі континенти спрямовують зусилля на подолання страшного вірусу, який на жаль забирає людські життя... Маємо надію та сподівання, що спільними напрацюваннями, шляхом винайдення вакцини зупинемо поширення вірусної інфекції та збережемо життя мільйонів людей на планеті Земля.

Допис Лариси Надольної  ❤🕯

Коментарі