Творча зустріч з Петром Скоруком


 29 вересня у Центральній бібліотеці для дітей та юнацтва відбулася  творча  зустріч із членом Спілки слов’янських письменників України Петром  Скоруком з нагоди презентації нового багатотомного видання автора «Мартирологія міста над Бугом». 

Петро Михайлович розповів про роботу над унікальним 5-ти томним виданням, яке він упорядкував разом зі своєю дружиною Поліною. Кожна книга («Вінниця: матриця відлуння», том 1, «Вінниця: спогади далекого», том  2, «Вінниця: ґрааль сили поезії», том 3, «ВІННИЦЯ: намисто павутинь пам’яті», том 4, «Вінниця: витоки і витки дотепер», том 5) – окрема оповідь про історію міста над Бугом, а також  спогади про Вінницю відомих вінничан, фотознімки, вірші про місто. 

Вінницький міський голова Сергій Моргунов, який завітав цього дня до бібліотеки, подякував письменнику за цінний подарунок місту і громаді та наголосив, що в стані війни історія  стає зброєю і поки є люди, що допомагають осягнути власну культурно-історичну належність, жоден ворог не взмозі здолати нашу націю.

Учасники події дізналися, що гість 45 років  присвятив успішній трудовій діяльності в галузі юриспруденції. Оскільки Петро Михайлович належить до кагорти людей ініціативних й небайдужих, окрім творчої діяльності він підтримує талановиту молодь, активно волонтерить, допомагаючи воїнам на фронті. Найціннішим подарунком Петро Михайлович вважає прапор України зі словами подяки, який отримав від однієї з військових частин.

Автор видав більше 50 книг, у його творчому доробку є поезія, проза, переклади, публіцистика, есе, краєзнавча література. За книгу "Могилівчани" йому присуджено Всеукраїнську літературну премію імені Михайла Коцюбинського у номінації "Науково-популярна література". Із гордістю наш земляк  продемонстрував орден Грузії "ІВЕРІЯ"– відзнаку за зміцнення дружби між українським і грузинським народами (номінація "The best poet"). 

Окремою темою для спілкування стала література для дітей, адже як  батько та дідусь Петро Михайлович акумулював свій життєвий досвід у численних прозових творах, що присвячені вихованню дітей, стосункам між дорослими та малечею.

Підготувала та провела зустріч завідувач бібліотеки-філії 17 - Тетяна Столяр.


Коментарі