Квест "Спадок Михайла Коцюбинського"


Літературна гра з такою назвою відбулась сьогодні на території Вінницького літературно-меморіального музею М. М. Коцюбинського. Організатори заходи — заступник директора по роботі з дітьми Вінницької міської ЦБС Світлана Миколаївна Козловська (по сумісництву ведуча квесту) спільно з директором літературно-меморіального музею М. М. Коцюбинського Федором Васильовичем Панчуком.

Перед початком гри Федір Васильович розповів історію дерев, висаджених М. М. Коцюбинським, що збереглися до цього часу. Саме ці дерева і були орієнтирами під час квесту. Світлана Миколаївна оголосила початок змагань і дала перше завдання — відшукати в дуплі столітнього горіха записки із запитаннями по творчості М. Коцюбинського. Правильна відповідь на запитання давала право виконувати наступне завдання.

В грі приймали участь три команди п'ятикласників - "Шукачі пригод" (5-А клас), "Знайко" (5-Б клас) та клуб за інтересами "Гармонія" (5-В клас). До речі, клуб "Гармонія", створений та діє на базі центральної дитячої бібліотеки (керівник - бібліотекар 1 категорії ЦДБ Л. М. Бородіч). Саме членами цього клубу і є учні 5-В класу (класовод К. Г. Бельдіян).

Оголосивши девізи своїх команд, діти із запалом кинулись виконувати завдання. Ці завдання - їх було шість, учасники квесту знаходили в дуплах та під корінням 100-річних груші і горобини, 150-річної яблуні, 300-річної липи та біля старовинного осиного гнізда. За підсумками квест виграла команда "Шукачі пригод" (капітан Даринка Жалюк), друге місце зайняла "Гармонія"» (капітан Леся Білик), а третє місце дісталось команді "Знайко" (капітан Поліна Сандацян).

Команди гравців отримали у подарунок невеличкі сувеніри та цукерки. Діти були надзвичайно задоволені такою пізнавальною грою, адже вони дізналися, що спадок М. М. Коцюбинського, крім значної літературної спадщини, складається ще й з дерев та екзотичних рослини з інших країв, які до нинішнього часу ростуть в музеї-садибі письменника.



Щоб рухатися далі по маршруту потрібно дати правильні відповіді на запитання, знайдені в криївках 



Директор Вінницького літературно-меморіального музею ім. М. Коцюбинського, заслужений діяч мистецтв України, Ф. В. Панчук та капітан команди «Шукачі» демонструють приз за перше місце 


Друге місце отримала команда «Гармонія» (капітан команди якраз демонструє приз)


Капітан команди «Знайко» та приз за третє місце 


Коментарі