Літо з книгою


Конкурс на кращого читача ЗК "Вінницької міської централізованої бібліотечної системи" (далі - ЗК ВМЦБС) "Літо з книгою" проводиться з метою: стимулювання інтересу дітей до читання влітку; формування та розвиток літературного смаку; ознайомлення дітей з колом кращої дитячої літератури; корисне проведення дозвілля.
До участі в конкурсі запрошуються читачі бібліотек ЗК ВМЦБС віком від 7 до 14 років. Конкурс проходить з 1 червня по 31 серпня в Центральній дитячій бібліотеці, та бібліотеках-філіях, які обслуговують дітей. Учні 1-4 класів мають прочитати не менше 20 книг, а учні 5-9 класів - не менше 10 книг, які не входять до шкільної програми. Той з дітей, хто за літо прочитає найбільшу кількість книг, буде визначений переможцем. Переможець буде визначатись за читацьким формуляром в кожній бібліотеці.

Оцінку читацьких формулярів своїх конкурсантів здійснює журі кожної бібліотеки, що проводила конкурс. Журі визначається завідувачем кожної бібліотеки-філії. Кожна бібліотека, що проводить конкурс, визначає свого переможця. Журі залишає за собою право ділити призове місце між конкурсантами.

Підведення підсумків конкурсу та нагородження переможців конкурсу відбувається у вересні на День бібліотек. Переможець кожної бібліотеки нагороджується подарунком та подякою від журі тої бібліотеки, користувачем якої він являється, і отримує звання "Найкращий читач літа".

Коментарі