Подільська пектораль - 2013


На День Незалежності на майдані Незалежності за ініціативи депутата Сергія Кудлаєнка відбувся фестиваль декоративно-прикладного мистецтва "Подільська пектораль". Під час фестивалю народні умільці з різних регіонів України демонстрували свої вироби та проводили майстер-класи. Серед видатних майстрів народної творчості знайшла своє місце і Вінницька міська централізована бібліотечна система.
Бібліотечні майстрині на всенародному святі майстерності демонстрували роботи гуртків, що діють в бібліотеках-філіях, та проводили майстер-класи з квілінгу, оригамі, петриківського розпису, паперопластики, боді-арту з українською символікою та перукарської майстерності - створювали зачіски з символу дівочої краси - довгої (та й короткої теж) коси. Свої роботи представив на святі гурток "Друзі бібліотеки". Наші колеги з ЦМБ презентували банери, присвячені творчості Т. Г. Шевченка.






Заступник мера В. Є. Балицька із свідоцтвом про занесення рекорду в "Книгу Гіннеса України" за найбільшу кількість короваїв на фестивалі