Все про тебе і про всіх


Сьогодні в бібліотеці зібралися другокласники ЗОШ №10 та №15 на святкування 100-літнього ювілею відомого українського поета, класика дитячої літератури Платона Микитовича Воронька. Бібліотекар Андронік О. С. разом з класоводом Безверхньою Н. В. та учні 2-Б класу ЗОШ № 15 підготували літературний ранок "Все про тебе та про всіх...".

За 40 років літературної праці у поета назбиралося 230 зошитів з з віршами та поемами, які вилились у 60 поетичних збірок. За свою творчу працю П. М. Воронько був відзначений державними літературними преміями ім. Т. Шевченка, ім. М. Островського та ім. Л. Українки. Твори поета допомагають нам стати кращими, добрішими, розумнішими. На творах П. Воронька виросло вже не одне покоління читачів. І хоча від першої публікації віршів пройшло вже багато років, а перші читачі стали вже дорослими, твори Платона Воронька і зараз не втрачають популярності.


Андронік О. С. у вступному слові представляє книжкову виставку творів Платона Воронька "Виростеш за роки, підеш в світ широкий..."




Вірші про рідну природу та рідний край

Колискові "Доня хоче спати" та "Ходить сон коло хати"

Казкові вірші

Веселі пісеньки на вірші Платона Воронька "Кожушок" та "Дід Мороз несе мішок"



Жартівливі вірші

А на завершення - запальне попурі з сучасних бальних танців

Коментарі