Сузір’я вічного й святого - дитяча книга на столі 📚📘


Кожного року одна з національних секцій Міжнародної ради з дитячої книги виступає спонсором Міжнародного дня дитячої книги. А спонсором свята дитячої книги у нас в місті цього дня за ініціативи Департаменту культури вінницької міської ради виступив торговельно-розважальний комплекс "ШОК". Юних користувачів нашої бібліотеки запросили на свято книги, яке проводили бібліотекарі Л. В. Надольна та Л. М. Бородіч, до "Дитячої планети".
Міжнародний день дитячої книги відзначається щороку, починаючи з 1967 року. Адже дитяча книга відіграє надзвичайно важливу роль у формуванні духовного, емоційного та інтелектуального обличчя юного покоління. Це свято встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. І припадає цей день на 2 квітня - день народження найвидатнішого казкаря світу Ганса Крістіана Андерсена.

Цього дня найкращим письменникам і художникам-ілюстраторам дитячої книги вручають Міжнародну премію ім. Г. К. Андерсена за видатний внесок у дитячу літературу. Для творців дитячої літератури премія Андерсена є найпрестижнішою міжнародною нагородою. Часто її називають Малою Нобелівською премією.

Серед лауреатів найвищої нагороди - Золотої медалі з профілем Г. К. Андерсена такі всесвітньовідомі дитячі письменники, як Джеймс Крюс, Сельма Лагерльоф, Астрід Ліндгрен, Туве Янссон, Еріх Кестнер, Джанні Родарі. До когорти найвизначніших і прогресивних майстрів у галузі дитячої книги приєдналися і знані українські автори.


Почесний диплом Міжнародної премії ім. Г. К. Андерсена в 1973 році отримав Богдан Чалий за поему-казку "Барвінок і весна". А в 1979 році до "Почесного списку Андерсена" внесено ім'я Всеволода Нестайко та його книжку "Тореадори з Васюківки".

Головний бібліотекар Л. В. Надольна про цікаві факти з життя відомих казкарів та їх найкращі твори.


Третьокласники ЗОШ № 25 захоплено слухають.



Згадуючи про "Острів скарбів" Р. Л. Стівенсона та мореплавання Сіндбада.




Пригадаємо пісні з екранізованих казок та мультфільмів.

Серед героїв мультфільмів можна і перекусити.


Відповімо на запитання вікторини.

Подивимось мультфільми за мотивами відомих творів дитячої літератури.

Коментарі