День Європи очима бібліотекаря


День Європи у Вінниці видався напрочуд світлим, святковим і книжковим. Приємно, що чимало енергії та фантазії доклали для створення відповідного настрою вінничан і працівники Вінницької міської централізованої бібліотечної системи. Про родзинки святкування по-бібліотечному можна буде дізнатися з наступного допису, тому що тут усе стосується саме літератури та книг.
Справді гарні, змістовні та пізнавальні книжкові виставки, присвячені різним країнам Європи викликали зацікавленість у перехожих. Такі події у місті і участь у них роблять бібліотеки ближчими до людей, дають можливість показати свою роботу та відкрити справді цікаві речі, про які городяни не завжди здогадуються. Нашим колективом дитячій аудиторії, а також небайдужим батькам була запропонована виставка "Дивосвіт європейських казок".

До речі, книги там були як українською, так і мовами оригіналів. Під час святкування відбувалися цікаві проекти, пов'язані з книгами та літературою, які потрапили на очі під час прогулянки містом. ГО "Гармонія" презентувала книгу поезій молодих вінничан "Захисник, повертайся живим". Це благодійний проект, завдяки якому кошти від продажу підуть на підтримку військових. Приємно вражали креативністю світлини з проекту Світлани Теренчук "Читай, Україно!". 

Справді надзвичайні емоції у вінничан викликали живі скульптури. І серед них, що дуже приємно, одна була з КНИГОЮ!!! До речі, всім було цікаво, з якою саме? Гарною і пізнавальною була виставка Вінницького обласного художнього музею "Магія фрагмента", де книги гармонійно доповнювали чудові репродукції. Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К. А. Тімірязєва також опинилася у вирі подій і влаштувала "Європейське БІБЛІОмістечко". І, загалом, книги стали гарним доповненням європейського настрою у Вінниці 

Допис Оксани Крижанівської 
































Коментарі