День Європи - 2015


Можливо, для когось День Європи не така уже й знаменна подія. Але тільки не для Вінниці! На суперечки , чи потрібні і вчасні святкування у непростий для нашої країни час, вінничани відповіли своєю присутністю. Їх та гостей міста було просто безліч! Стільки людей Вінниця давно не бачила! А знайти розвагу тут можна було на будь-який смак.
Святковий і по-справжньому європейський настрій у Вінниці допомагають створювати для людей працівники закладів культури. Бібліотечна спільнота долучилася до гарної справи - подарувати людям трохи свята, щирих емоцій, радісних посмішок. Майже повним складом працівники Вінницької міської централізованої бібліотечної системи прийняли участь у підготовці та проведенні Дня Європи.

Одні виготовляли прикраси для проекту "Мистецький сад", інші його облаштовували. І все задля справді незвичайної атмосфери свята. Алея з різнобарвних дерев, прикрашених у палітрі кольорів країн Євросоюзу, була чудовим місцем для фотографування. Приємно було бачити десятки фотоапаратів, телефонів та камер.

Перехожим роздавали наклейки "Вінниця - європейське місто", приваблювали погляди книжкові виставки, на нашому фоні знімали телесюжети, перехожі фотографували вироби бібліотечних майстринь і купували сувеніри на згадку. Проходили різноманітні бібліотечні майстер-класи та благодійний ярмарок на підтримку наших воїнів.

Тут можна було навчитися нових цікавих технік рукоділля, наприклад, мальтійського плетива - ганутель, виготовити прикраси для волосся, браслети, сувеніри, а ще квілінг, петриківський розпис, ляльки-мотанки, плетіння волосся, обереги, українська та європейська символіка, експрес-курси іноземних мов для малечі, аквагрим, весела фотосесія. А маленькі голуби у вишиванках розліталися, як гарячі пиріжки! Безліч яскравих позитивних світлин, серед яких так важко вибрати найкращі.

Допис Оксани Крижанівської 





















































Коментарі