Мелодія слова звучить


Слова мають унікальну здатність - вони створюють настрій. От і цієї п'ятниці справжній поетичний водограй "Мелодія слова звучить" подарували бібліотеки вінничанам на площі Тараса Шевченка в рамках міського літературно-мистецького проекту "Шевченківські вечори". Дивовижно звучала мелодія слова з уст чарівної і знаменитої подолянки, лауреата всеукраїнських та міжнародних конкурсів Тетяни Бондар, що виконувала пісні закоханої у музику композиторки Ольги Янушкевич.
Почули справжній етюд у віршованому мистецтві - романтичну баладу "Причинна". Із-замилуванням аплодували маленькій виконавиці студії "Кураж"Аліночці Гуйван за виконання пісні про маму. Дуже зрозумілими та близькими були переклади Шевченка польською мовою у виконанні Катерини Жуковської та Анастасії Вознюк, які є акторками Полонійного театру "Діалог" під керівництвом Вікторії Гайдаш. 

Вслухалися у мелодію поезій молодої вінничанки Марії Остапенко, чуттєвої і небайдужої, яка є активним членом ГО молоді з обмеженими фізичними можливостями "Гармонія". Грайливий настрій дарували глядачам брати Андрій та Роман Мазурці, виконавши чудові мелодії на баяні.

Зачаровано слухали Дарію Нечипоренко, ученицю студії "Єксперимент", із неперевершеними ліричними композиціями.Справжнім делікатесом для музичних гурманів стали чарівні звуки і мелодії саксофона у виконанні Ярослава Чижа. Заряджалися позитивом та життєвою енергією від Вокально-естрадного ансамблю міської ради ветеранів "Ретро". 

А ще познайомилися з молодим виконавцем Юрієм Кулеміним, який разом з гітарою виконував пісні Тараса Чубая, Віктора Цоя та Андрія Кузьменка. Щирість, передана голосом виконавця, загострювала наші відчуття до мурашок по тілу. Окрасою цього мистецького дійства стала ведуча Людмила Мороз, чий досконало-довершений образ, створений власноруч, викликав щире захоплення глядачів.

Допис Оксани Крижанівської 

















Коментарі