Вінниціанський book-ярмарок"


Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек 25 вересня на майданчику біля бібліотеки стартував "Вінниціанський book-ярмарок". Мета проекту - популяризація книги та читання серед дітей та молоді. Організатор book-ярмарку - ЗК "Вінницька міська централізована бібліотечна система" за підтримки департаменту культури Вінницької міської ради. Учасники - книговидавці та книгопродавці, журналісти, письменники, поети, волонтери, бібліотекарі і, головне - читачі!
Усі гості нашого свята мали можливість відвідати автограф-сесії відомих письменників, зустрітися з зірковими учасниками, прогулятися "Парком бібліотечного періоду", "Містечком дитячих мрій" та "Читай-містом", стати учасником безпрограшної лотереї, придбати літературу у міні-кіосках "Палітри видавництв та книгарень Вінниці".

Також відбувалися майстер-класи з презентацією бібліотечних гуртків "Бібліорелакс", флеш-моб "Читай і дивуйся!", квест "У пошуках книжкових скарбів", "Солодка вікторина", нагородження переможців міського конкурсу "Літо з книгою" та підсумки фотоконкурсу "Вінниця читаюча". Літературна кав'ярня "Солодкий смак читання" пригощала усіх кавою, солодощами та літературними смаколиками. Гостинно відчинили свої двері "Ква-музейчик гарного настрою" та "Міні-музей книги".

Не обійшлося без розваг і подарунків: радували своїми талантами учні Вінницької дитячої школи мистецтв "Вишенька", театр "Арлекін" веселив дітлахів та батьків, а подарунками стали книги відомого письменника, номінанта премії "Книга року Бі-Бі-Сі" Олександра Єсаулова та сертифікати на безкоштовне відвідування розважального комплексу "Дитяча планета " від народного депутата України Сергія Кудлаєнка. Також Фонд Порошенка передав у подарунок нашій бібліотеці комплект книг. Ініціатива стала продовженням благодійної програми "З теплом у серці", започаткованої Мариною Порошенко.

Сподіваємося, наш перший "Вінниціанський "Book-ярмарок" стане гарною і доброю традицією і приноситиме ще багато позитивних емоцій вінничанам та гостям міста. Адже Вінниця прагне стати містом сучасної культури. А бібліотеки їй у цьому залюбки допоможуть! 

Допис Оксани Крижанівської 



















































Коментарі