День дитячого письменника 📚📘


Напередоні відкриття Всеукраїнського Тижня дитячого читання до нашої бібліотеки завітали третьокласники ЗОШ № 15 на День дитячого письменника. Бібліотекарі відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів підготували цікаву програму.
Діти ознайомилися з презентацією нових надходжень сучасних дитячих письменників "Новинки книжкового двору", з бібліографічним оглядом відомих багатьом поколінням дітей творів, що святкують свій ювілей від дня їх виходу в світ, "Книгам-ювілярам - ура!" та взяли участь у вікторині-кросворді "Знавці казок" за літературними казками дитячих письменників різних країн, які підготувала і провела головний бібліотекар В. В. Харківська. Також діти взяли участь у літературній мозаїці "Про що розповідають книги", проведеною бібліотекарем читального залу для 1-4 кл. О. С. Андронік.





185 років казкам О. Пушкіна "Казка про царя Салтана" та "Казка про попа та його наймита Балду".

80 років "Дяді Стьопі" та віршам "А що у вас?" та "Фома" С. Михалкова.

50 років "Як Барвінок став героєм" та 45 років "Барвінок і весна" лауреата Міжнародної премії ім. Г. Х. Андерсена Богдана Чалого.

90 років святкують веселі віршовані казки Корнія Чуковського "Плутанина", "Телефон", "Федорине горе" та "Чудо-дерево".

В. В. Харківська розповідає про книги-ювіляри Миколи Носова - 55-річчя книзі "Пригоди Толі Клюквіна" та 65-річчя книзі "Вітя Малєєв в школі та вдома".





О. С. Андронік проводить літературну мозаїку.

Коментарі