Одвічна вишиванка


Одягнімо вишиванки,друже,
Хай побачить українців світ -
Молодих, відважних, дужих,
У єднанні на сто літ.
19 травня - День вишиванки. У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому. Історія вишиванки своїми витоками сягає в незапам'ятні часи. День вишиванки - поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане к сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Воно відзначається в третій четвер травня.

Уже зранку приємно було бачити вінничан у барвистих вишитих сорочках та сукнях, хоч і було прохолодно. В цей день у нас в бібліотеці було весело та гамірно. Весь колектив у сяткових вишиванках зустрічав своїх перших відвідувачів, учнів 1-Б класу СЗОШ№34 разом з кл.керівником Ільїною Галиною Віталіївною. Усі також прийшли святково вдягнені: у вишитих сорочечках, сукнях, костюмчиках. Справжні українці та україночки. 

Це можна було побачити не лише по одягу, але й по поведінці: дітки виховані та знають усі правила етикету. Скільки у них було радості! Юні відвідувачі переглянули Великодню виставку, ознайомилися з новими яскравими книжечками, журналами, співали, розповідали вірші, гралися в цікаві ігри. На завершення - фото.














Коментарі