Проект "Побачте нас". Перші кроки 👨‍🦽


Команда ГО "Культурний Всесвіт" орієнтуючись на Стратегію розвитку "Вінниця-2020" - місто, зручне для всіх, презентувала вінничанам проект "Побачте нас". Метою проекту є створення безбар'єрного середовища для повноцінного розвитку і дозвілля, забезпечення вільного доступу незрячих та слабкозорих людей до інформації, соціальної інтеграції на базі міських бібліотек.

Щоб реалізувати проект, пропонуємо усією громадою творити спільний простір рівних можливостей. Складові, які творитимуть такий простір - книги шрифтом Брайля, спеціалізована комп'ютерна програма екранного доступу та запис аудіо-книг переважно місцевих авторів. А далі - спільні заходи, зустрічі, нові друзі... Таким чином ми хочемо допомогти людям з порушенням зору активно пізнавати соціальну дійсність, створити умови для їх самореалізації в суспільстві.

Багато вінничан та гостей міста на День Європи познайомилися з проектом, зробили свій внесок для справді хорошої справи. А ще більшість людей вперше змогли доторкнутися до сторінок, надрукованих шрифтом Брайля.

Допис Оксани Крижанівської 👨‍🦽















Коментарі