Бібліотерапія: не хлібом єдиним... 👨‍🦽


Бібліотерапевтичні студії "Сходинки взаємності" - проект, покликаний шляхом співпраці Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва і Міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями "Гармонія" до подолання інформаційної та особистої замкнутості, власних страхів, розширення життєвого простору та оптимізації міжособистісного спілкування у клієнтів реабілітаційного центру "Гармонія".

Така взаємодія є одним із напрямків соціокультурної реабілітації та соціалізації людей з інвалідністю. Бібліотерапевтичні сеанси спрямовані на формування навичок протидіяти стресам, депресіям, хворобам, на зміцнення сили волі, підвищення інтелектуального та освітнього рівня, створення можливостей для духовного зростання та сприяння створенню "зони безпеки".

На першій зустрічі клієнти реабілітаційного центру відкривали можливості Слова та його впливу на особистість у найрізноманітніших проявах через власні судження, цитати видатних людей, вітання. Також обговорювали афоризми зі "Скарбнички добрих порад", висловлювали власні думки та коментували життєві ситуації. А ще могли переконатися, як життєва мудрість, поезія та витинанка можуть стати гарним подарунком та водночас окрасою інтер'єру!

Допис Оксани Крижанівської 👨‍🦽 



















Коментарі