Інклюзивний марафон: Тяжилів 👨‍🦽


Інклюзивний марафон - це серія вуличних інтерактивних акцій для всіх мешканців Вінниці, абсолютно для всіх, хто виявляє бажання долучитися, без обмежень за віком, соціальним статусом або фізичним станом. Організатором цього проекту є ГО "Гармонія". До хорошої і потрібної справи долучилася і наша бібліотека.

Розпочався інклюзивний марафон з мікрорайону Тяжилів. Більшість учасників різноманітних локацій - все ж таки діти. Тут можна було вивчити слова жестовою мовою, побудувати зручний і доступний будинок, стати учасником перегонів на візках, відгадати звуки із зав'язаними очима та багато іншого.

Розуміючи важливість вчасно і вдало поданої інформації, було підібрано цікаві та нестандартні способи засвоєння та усвідомлення таких серйозних понять, як інклюзія, доступність, взаємодія і створення інклюзивного простору.

Тож, усі охочі стали учасниками вікторини на тему доступності "Вінниця - місто, зручне для всіх", під час якої не тільки відповідали на поставлені запитання, а й шукали шляхи вирішення вже існуючих проблем та можливості їх уникнення в майбутньому.

Також цікавим стало обговорення висловів про життєві цінності та мотивацію до змін - діти, насправді, чудово розуміють, що ми самі маємо стати тими змінами, які хочемо бачити в світі. А ще знайомилися з "Живими книгами" - іще не написаними, але вже успішними історіями людей, які своєю діяльністю справді змінюють світ навколо.

Допис Оксани Крижанівської 👨‍🦽














Коментарі