Інклюзивний марафон: ВПЗ 👨‍🦽


У Вінниці триває "Інклюзивний марафон", який цього разу відбувся на ВПЗ. Знову було багато різноманітних активностей, серед яких і книжкові від Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва. Знайомство з "живими книгами" із серії "Люди, що змінюють світ" на гарних і, головне, близьких прикладах показує, як кожен з нас може вплинути на позитивні зміни у своєму місті.

Ще діти знайомилися з книжечкою "Кожен з нас особливий", яку створила ГО "Гармонія". У ній розповідається про пригоди дівчинки на візку, яку звати Соломійка та її друга Промінчика. Цікавою для малечі стала також історія про собаку-поводиря, який допомагає незрячому хлопчику. Тож дітвора не просто слухає подібні історії, а й одразу висловлює свої міркування щодо них.

Маленькі вінничани з цікавістю знайомилися з новими для себе термінами, наприклад, пандус, підйомник, інклюзія. Приємно слухати щораз нові відповіді на звичайні запитання, що стосуються доступності. Діти охоче придумують цікаві ідейки, як можна покращити життя усім-усім. А ще цікаво спостерігати за тим, як діти обирають собі позитивні вислови - майже всі обирають слова про щастя, радість та посмішку.

Допис Оксани Крижанівської 👨‍🦽













Коментарі