Барвистий талант генія Франка


Відзначення ювілею 4 жовтня великого Каменяра - 160-річчя від дня народження - знакова подія для дитячої бібліотеки.Твори Івана Франка залюбки читають учні всіх вікових категорій. Багато творів включено в шкільну програму. Мета нашого заходу- більше дізнатися про життєвий і творчий шлях митця, познайомитися з біографією невідомого Франка. А ще ми запросили на свято цікаву людину - краянку Івана Франка, яка до речі побувала на 150-річчі від дня народження письменника і поета - Мирославу Львівну Мединську-Ковальчук.

Організувати Франкове свято нам допомогли учні ЗОШ № 10, 8-Г, класний керівник Лисюк Анна Анатоліївна. Серед присутніх глядачів були учні ЗОШ № 10 7-Г , 7-В класів. Саме вони відтворили на екрані сторінки біографії письменника.І знову лунало поетичне слово, звучали пісні на слова Івана Франка.Було помітне здивування учнів, що тексти написані більше 100 років, мають таке актуальне звучання, а ліричні пісні зі збірки "Зів'яле листя"звучать так свіжо і сучасно...

Прекрасні миті зустрічі з прекрасним подарувала наша гостя - Мирослава Львівна Мединська - Ковальчук, яка розповіла присутнім про невідомі факти життя Франка, про відвідання садиби - музею в Нагуєвичах, де народився Іван Франко. В теплій атмосфері пройшов захід і подарував усім присутнім чудовий настрій зустрічі з Франковим словом.Учні більше дізналися про Франка, як людину, зі своїми слабкостями і болями, по- новому зазвучали ліричні поезії, які були осучаснені і покладені на ноти.

Запрошена на свято М. Л. Мединська-Ковальчук.

Учні ЗОШ № 10, 8-Г знайомлять присутніх з фактами біографії І. Франка.







Розповідь Мирослави Львівни про значення творчості І. Франка.

Розповідь про чудовий край Івана Франка.


Подарункові видання творів Івана Франка.




Вчитель ЗОШ № 10, класовод 8-Г класу Анна Анатоліївна Лисюк зі своїми вихованцями.

Світлина на згадку про зустріч з учасниками свята - учнями ЗОШ № 10, 8-Г класоводом Лисюк Анна Анатоліївна та Мирослава Львівна Мединська-Ковальчук. 

Коментарі