"Інклюзивна література" вже у Вінниці 👨‍🦽


В рамках всеукраїнського проекту "Інклюзивна література" відбулися дружні зустрічі з учнями 5-Б і 5-В класів школи-гімназії № 23. Проект ініційований БО "Право на щастя" і Видавничим центром "12", а у Вінниці підтриманий ГО "Культурний Всесвіт", сприяє створенню інклюзивного простору, зокрема в освіті та літературі.
Діти познайомилися з пропонованими проектом книгами за допомогою презентації, бо ж такої літератури вкрай мало. Та все ж у Центральній бібліотеці для дітей та юнацтва вже можна знайти дещо з пропонованого списку. Тому книгу Оксани Радушинської "Метелики в крижаних панцирах" можна було погортати власноруч. Історія, описана в книзі, знайшла відгуки в дитячих серцях, і, що особливо приємно, одна п'ятикласниця якраз читає її онлайн. А книга Катерини Бабкіної "Гарбузовий рік" у нас незвичайна, адже текст повісті в ній продубльвано шрифтом Брайля. Тож діти ознайомилися не тільки зі змістом твору, а ще й з форматом книг для незрячих.

Також серед інших була й книга "Кожен з нас особливий", видана знаною далеко за межами Вінниці та й України ГО "Гармонія". Це історія про пригоди дівчинки на візку Соломійки та її друга Промінчика. Розмова з дітьми вийшла дуже змістовною і цікавою. Приємно, що інформацію, яку вони чули від мене, як координатора проекту, діти доповнювали своїми фактами та прикладами з життя. Також усім сподобалися заповняти анкети, зроблені в цікавому форматі, тому приємно це відзначити.

А ще і учні, і вчителі переглядали відеоролик "Вінниця посміхається", створений під час Інклюзивного марафону за ініціативою ГО "Гармонія". Відео було продубльовано жестовою мовою юними вінничанами, серед яких і читачі Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва та учні школи-гімназії № 23.

Допис Оксани Крижанівської 👨‍🦽























Коментарі

Дописати коментар