Волонтери: Притула, пінгвіни і "Бойові бджоли"


Напередодні Всесвітньго дня волонтерів розмовляти з підлітками про волонтерство і легко, і непросто водночас. Дякувати Богу, серед відомих українців є багато справді харизматичних особистостей, популярних серед молоді. Тому велика подяка Сергію Притулі, Тарасу Тополі, Віктору Бронюку та іншим за те, що вони роблять і за те, що їхня діяльність є прикладом для підростаючого покоління. 

Адже дехто з подивом дізнався про інший бік своїх улюбленців, як наприклад, не тільки футбол Романа Зозулі або гітари для солдатів Юрія Журавля. То хто ж такі волонтери, які вони бувають, кому допомагають та що є символом волонтерського руху? Саме на ці та ще багато інших запитань шукали відповіді учні 8-Д і 9-Д класів Гуманітарної гімназії №1 м. Вінниці разом зі мною. 

Усі разом визначали якості, характерні для людей, що займаються волонтерством, згадували різні ініціативи, акції, "сухі борщі", "пластикові кришечки", "аукціони побачень". Учні також дізналися про відомих вінницьких волонтерок: Ларису Полулях ("Бойові бджоли"), Юлію Вотчер ("Мольфар"), Людмилу Євсєєву ("Збережи душу"). Познайомилися з книгою "ВОЛОНТЕРИ. Мобілізація добра" Ірени Карпи. Там є цікава історія про пінгвінів. 

А от яке відношення вони мають до теми нашого заходу, варто обовязково дізнатися, прочитавши книгу. Година добрих справ присвячена волонтерам мала назву "Маленьке сонечко в душі", хоч, насправді , мабуть, усе ж воно велике. Як і у вчительки Валентини Гарник, якій окрема подяка за цікаві коментарі та активізацію учнів.

Допис Оксани Крижанівської 













Коментарі