Зустріч Марини Павленко з вінницькими школярами

Марина Павленко презентує власні твори.

6 грудня в приміщенні ЦБДЮ відбулась довгоочікувана зустріч з улюбленою письменницею з м. Умань Мариною Павленко. Твори пані Марини внесені до програм з української літератури, зокрема твір "Русалонька із 7-В, або Прокляття роду Кулаківських", і подальші книги - історії та пригоди славносвісної "Русалоньки..." Ця книга про дітей та для дітей вражає захоплюючим сюжетом, піднімає теми складних взаємовідносин між підлітками.
Ось чому така посилена зацікавленість підлітків до тем, які розкриває в своїх книгах Марина Павленко. Учні вінницьких шкіл № 10, № 33 (а це в основному- семикласники) знайомі уже з творами Марини Павленко.Тому зустріч була предметною - учні задавали запитання автору про героїв, сюжет творів, давали оцінку вчинкам однолітків.

Марина Павленко презентувала свої власні твори, розповідала про характери героїв, знайомила з сюжетами, причому в такий невимушений спосіб, і так інтригуючи все подавала, що учням тут же захотілося дізнатися про подальший розвиток подій. І нічого дивного, адже пані Марина - педагог за фахом, за дипломом - вчитель початкових класів, працювала в уманському ліцеї. Досвід роботи з дітьми став у пригоді при написанні власних творів. 

В даний момент Марина Степанівна Павленко - доцент, викладач кафедри української літератури та українознавства Уманського педагогічного університету ім. Т. Г. Тичини. Автор багатьох наукових публікацій.Член національної спілки письменників України. Лауреат багатьох літературних конкурсів: Всеукраїнського конкурсу сучасної новели ім. В. Підмогильного, конкурсу літератури для дітей та юнацтва "Портал", Міжнародного конкурсу ім. Б. Лепкого, конкурсу творів для дітей "Золотий лелека", Всеукраїнського мережевого конкурсу короткої прози "Євроформат-2008", а також "Коронації слова"- де була номінована книга "Русалонька з роду Кулаківських".

За вікном - зима, а в залі бібліотеки тепло і затишно від спілкування чарівної, тендітної пані Марини, яка чудово "володіє" аудиторією, знанням дитячої психології, вміє донести до дітей вічні людські цінності. А ще пані Марина з задоволенням читала свої поетичні рядки, дотепні і смішні. Авторка володіє не тільки талантом письменника, а й має задатки художника, і залюбки використовує їх при нагоді. Швидко промайнув час зустрічі. На прощання - традиційно: отримання автографів, фотосесія з улюбленою письменницею. 
















Коментарі