День Подяки👨‍🦽


Що ми знаємо про Америку? Хеловін, Макдональдз, Голівуд... Але є інша Америка, яка святкує День Подяки, має прекрасні традиції і надсилає до України волонтерів Корпусу миру. Саме завдяки одному з них, Ісааку Мортісу, який працює наразі в РЦ "Гармонія" відбувся традиційний День Подяки. Це чудове свято - не тільки гарна можливість скуштувати американських традиційних наїдків, а ще й поспілкуватися про ідентичність. Адже у кожного є власні асоціації, пов'язані зі Сполученими Штатами Америки. Тож виявилася гарна нагода підтвердити або спростувати власні стереотипи про Америку, які обгрунтовував Isaac.

Також "гармонійці" спробували свої сили в інтелектуальних завданнях та конкурсах: перераховували американські штати, згадували індіанські племена, відомих людей, фільми, цікаві місця, американських письменників та їх найвідоміші твори. Повправлялися в комунікації, відгадуючи зображені предмети чи відомих осіб за допомогою підказок із залу, а потім навпаки, пояснюючи інформацію так, щоб аудиторія зрозуміла зашифрований образ.
Цікавим і пізнавальним було спілкування про прислів'я, де виявилися величезні ментальні відмінності у тому, як ми їх розуміємо. Наприклад, було дивно дізнатися, що словосполучення "piece of cake"(шматок торта), означає "простіше простого".

Сподіваюся, цей День Подяки запам'ятається і смачною індичкою, і новими "відкриттями" Америки, і особливо ПОДЯКАМИ. Адже на закінчення зустрічі гості по колу дякували за в першу чергу Богу, своїм рідним, дружній родині "Гармонії"... І, звичайно ж, Ісааку Мортісу, який отримав на згадку листівку з Вінниці, підписану новими друзями з України. Мені, як бібліотекарю, придумувати розважальну частину про Америку було цікаво, але й дуже відповідально: чи все сподобається людині "звідти"? Та наче вийшло!

Допис Оксани Крижанівської 👨‍🦽
















Коментарі