Різдво у вишиванці 👨‍🦽


Різдвяні свята - це водночас і підсумок, і початок. Тож і проводити їх варто в родинному колі. Саме таким було "Різдво у вишиванці" у РЦ "Гармонія". На свято завітали як самі "гармонійці", так і друзі з інших організацій, серед яких і Центральна бібліотека для дітей та юнацтва. А ще - депутати міської та обласної рад з подарунками. Тож усі гості змогли переглянути різдвяний список справ, аби нагадати перш за все собі, що Різдво має бути у нашому серці.
Дітки з центру "Гармонія" розвеселили усіх колядками, щедрівками і святковими віншуваннями. Дорослі заколядували під гітару і передзвін різдвяного дзвіночка. Усі разом пригадували відомі народні традиції, та відкривали для себе старі, дещо призабуті, але від того ще цікавіші і містичніші. А ще зазирнули у таємницю різдвяної містерії через різдвяну символіку. Приємно, що до відгадування долучилися депутати, які, мабуть, надовго запамятають різдвяного павука.

Такі зустрічі - гарна можливість познайомитися з сучасним мистецтвом. Адже Різдво в Україні має особливий народний колорит. Тож усі переглядали і знайомилися з картинами наших сучасників, присвяченими різдвяній тематиці. Не оминули "Щедрика", згадуючи його подільське коріння. Ще послухали різдвяну поезію "гармонійця" Юрія Прокопенка. Ну і, звичайно, яке у Різдво без куті та інших смаколиків! Сподіваюся, що всі дізналися багато нового, були ситі і задоволені від гарно проведеного свята у родинному колі гостинної "Гармонії".

Допис Оксани Крижанівської 👨‍🦽

















Коментарі

Дописати коментар