Піца-паті "Італія: гармонія смаків" 👨‍🦽


Невтомні мандрівники-гармонійці продовжують подорожі, адже розпочався новий проект "Країнознавство". Він триватиме протягом року, щомісяця буде відбуватися зустріч, присвячена обраній країні. А втілюватиметься ця ідея завдяки співпраці ГО "Гармонія" з Центральною бібліотекою для дітей та юнацтва.

Перша країна, яка гостинно ділилася своїми здобутками - Італія. Тож знайомилися з культурою, мистецтвом, літературою... А ще - з середньовічними мелодіями, зокрема, "Тарантеллою", у виконанні Миколи Чорнобривенка. Разом намагалися розібратися у таємницях італійського живопису та архітектури. Особливо вразила усіх, звичайно ж архітектура Риму, Венеції, Флоренції. Та справжнім відкриттям було знайомство з унікальними малими містами: Спелло, що знамените своїми квітковими фестами та Ассізі - батьківщиною святого Франциска.

Зустріч була досить довготривала і тому учасники встигли зробити багато цікавих речей. Наприклад, знаходили спільнокореневі слова, відгадували незнайомі, оглядали італійські краєвиди, шукали звязки між Україною та Італією і ще багато всього. І, звичайно, велику увагу приділили італійській кухні. Всі ці салямі, моцарелли, тірамісу і капучіно неабияк сприяли апетиту. Тож усі разом смакували улюблену піцу та в'ялені помідори. А гармонійна дітвора разом з Тетяною Тетер ще й навчилася готувати італійські страви: міні-піцу і мафіни "а-ля паста".

Допис Оксани Крижанівської 👨‍🦽
















Коментарі

  1. Вы делаете великое дела. Помогаете людям у которых ограничено общение. Я восхищаюсь вами! Спасибо вам!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар