Просвітницькі бібліотечні проекти 👨‍🦽


На теренах центральної міської бібліотеки відбувся семінар "Сучасна бібліотека продовжує естафету модернізації". Захід організовано у співпраці з обласним НМЦ культури, мистецтв і туризму. Темою мого виступу став власний досвід роботи з інвалідами. Я розповіла колегам про реалізацію проектів "Інклюзивна література" та "Жива бібліотека".
Ці проекти є просвітницькими через свою соціальну та інклюзивну складову. Створення інклюзивного простору можливе завдяки подібній роботі. Адже саме бібліотеки є тим
майданчиком, який дає можливість впливати на позитивні зміни в громаді шляхом суспільного діалогу та подолання стереотипів. Тож в учасників семінару була нагода познайомитися з цікавим життєвим досвідом та переосмислити життєві цінності.

Прикладом "живих книг" стали Оксана Войтко, незряча, проте активна та освічена представниця УТОСу та Юрій Прокопенко, активний представник ГО "Гармонія", блогер, журналіст, поет, автор кількох поетичних збірок. Також ці "живі книги" цікаві тим, що саме вони є ще й учасниками наших бібліотечних соціально-культурних проектів.

З Оксаною Войтко, яка познайомила нас зі світом книг для незрячих та письмом шрифтом Брайля ми зустрілися завдяки проекту "Побачте нас". А поезії Юрія Прокопенка, як учасника проекту "TRAmART", прикрашатимуть вінницькі трамваї.

Допис Оксани Крижанівської 👨‍🦽













Коментарі