Віртуальна мандрівка Німеччиною 👨‍🦽


Чи знаєте ви довжину Берлінського муру? А скільки сортів сосисок є в Німеччині? Та хто був улюбленим композитором Адольфа Гітлера? А всі, хто були на зустрічі з "Країнознавства" в реабілітаційному центрі "Гармонія" уже знають набагато більше про Німеччину. Адже 25 квітня тут відбулася зустріч, організована працівниками Вінницької міської централізованої бібліотечної системи в рамках проекту "Мова. Культура. Німеччина."
Спочатку бібліотекар Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва Оксана Крижанівська познайомила учасників заходу з німецькими цікавинками. Ми оглянули знаменитий Рейхстаг, Кельнський собор, Дрезденську галерею та замок Нойшвайнштай - прототип замку Діснея. Обговорювали найвідоміших представників - уродженців цієї країни. Згадували "Бременських музикантів", "Водяничка", "Пригоди барона Мюнхаузена" та інші відомі твори. Не обійшлося і без улюбленого багатьма Ремарка. А ще ж машини, футбол та Октоберфест...

В рамках проекту "Мова. Культура. Німеччина" від Гете-Інституту в Україні відбулася презентація книги Томаса Бруссіга "Сонячна алея". Сюжет книги надихнув організаторів на незвичний перформанс - "Розпис Берлінської стіни", учасниками якого стали і діти, і дорослі.

А наостанок, після віртуального знайомства з німецькими стравами була дегустація традиційних смаколиків: мюнхенських сосисок з баварською гірчицею, запеченої свинячої рульки та брецелів. І, звичайно, солоденьке - імбирне печиво та яблука в шоколаді.

Допис Оксани Крижанівської 👨‍🦽





Не всяка вигадка безглузда

Головний спеціаліст Департаменту культури Вінницької міської ради, історик, керівник громадського об'єднання "Креативний простір" Олексій Циганков провів історичний екскурс про об'єднання Західної та Східної Німеччини та цікаві факти про Берлінський мур


На заході були і користувачі фонду німецької мови у бібліотеці-партнері Гете-Інституту в Україні

Керівник проекту, головний методист ВМ ЦБС Тетяна Верещак підготувала презентацію про Томаса Бруссіга , познайомила з головними героями та сюжетною лінією новели "Сонячна алея"

Подарунок переможцю вікторини за новелою "Сонячна алея" від Гете-Інституту в Україні



Психолог центру "Гармонія" Микола Чорнобривенко розповідав про Вагнера, "Скутера" та Мендельсона

Дитячий педагог центру "Гармонія" Тетяна Тетер провела майстер-клас із виготовлення годинника з зозулею


Традиційні німецькі смаколики - яблука в шоколаді







Інсталяція "Назад у минуле"

Коментарі