Доторкнись до прекрасного


3 травня в приміщенні ЦБДЮ відкрилась персональна виставка картин юної художниці з м. Маріуполя Анни Полякової. Анні Поляковій всього лише 13 років. А вона вже є володаркою Гран-прі Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю-конкурсу "Світ очима дітей"від "Сузір'я талантів", фіналістом IV Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку "Україна: Шлях до миру". Картини юної художниці побували в Польші, Індії...Велика заслуга належить педагогу Маріупольської школи мистецтв Тетяні Войцешек, яка зуміла привити любов до прекрасного юній художниці Ані Поляковій...
Вона ніколи не була у нас у Вінниці... Але її 37 картин передав добрий друг сім'ї маріупольський бард пан Богдан Коваль, який проходив курс реабілітації у нашому місті. Познайомитися з творчістю цієї талановитої дівчинки зможуть всі бажаючі, відвідавши нашу бібліотеку протягом всього травня. Незважаючи на юний вік Анна Полякова провела багато персональних виставок, встигла взяти участь у всеукраїнських та міжнародних конкурсах малюнків.Творчі роботи Анни були представлені у м. Києві в Національному музеї літератури України.

Експозиція привезених творчих робіт Ані поділена на цикли: "Співдружність музики й палітри", "Цикл грецької та римської міфології", "Цикл ілюстрацій до творів Всеволода Нестайка". Окрім захоплення живописом Аня завжди знаходить час читати книги. Тому персонажі улюбленого автора Всеволода Нестайка, міфічні герої знайшли своє зображення на її полотнах.

Хочеться побажати юній художниці нових творчих злетів, оволодіння новими техніками живопису і ще здійснити свою найзаповітнішу мрію - стати професійним художником-ілюстратором!

Герої грецької міфології на полотнах юної художниці



Прослухавши композиції, пісні маріупольського барда Богдана Коваля Анна Полякова створила цілий цикл картин


Картини виконані у чорно-білій гамі з вкрапленням червоного кольору. Це складна техніка, не завджи вдається початківцям. Але Аня блискуче справилась!


Персонажі з книг улюбленого автора В. Нестайка




Герої грецької міфології






Коментарі