Презентація творчості Олександри Бурбело


Коли вірш народжується прямо в залі, під час пам'ятної зустрічі на очах у всіх, ніби невидимий янгол сів тихенько на плече і нашепотів щемливі рядки, справді віриш, що народження поезії - завжди містика. Саме так сталося 16 травня на презентації творчості Олександри Бурбело у вінницькому Будинку учителя. Тут звучала поезія юної вінничанки, пісні, написані на її слова місцевими композиторами, спогади матері Світлани Бевз та дідуся Володимира Яковича Бевза. Фоном до всього заходу були фотографії, зроблені дівчинкою за життя, яке було сповнене пошуку гармонії та краси.
До вшанування пам'яті та популяризації творчості Олександри Бурбело долучилися і бібліотекарі міста. Я ознайомила глядачів з проектом "TRAmART", реалізованим Вінницькою міською централізованою бібліотечною системою в рамках програми "Активні громадяни" від "Британської ради". Результатом проекту стало озвучення віршів Вінницьких поетів у міських трамваях та виготовлення афіш і листівок з поезією окремих авторів. 

Саме афішки з поезіями "Вінницький трамвай" та "Птахи і Вінниця" та листівки з уривками поезій отримали у подарунок вчителі, присутні у залі. Цей матеріал вони зможуть використовувати для уроків та заходів, присвячених Олександрі Бурбело. Адже, за словами дідуся Володимира Яковича Бевза, розробляється рекомендація відділу освіти щодо включення творчості юної поетеси до вивчення у школах.


Поетична композиція творчої групи літературного гуртка Вінницького національного технічного університету




Виступ учениць школи № 10


Олександра Бурбело читала власний вірш (відеозапис)

Мати Олександри Світлана Бевз

Дідусь Володимир Якович Бевз

Композитор Ольга Янушкевич

Мелодія Ольги Янушкевич присвячена Олександрі

Квартет "Гармонія" Якушинецького будинку культури

Наталія Запорожець (Ярмійчук) присвятила Олександрі вірш

Мій виступ


Афішки та листівки з проекту "TRAmART"


Подарунок від Світлани Бевз для Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва

Коментарі