Фестиваль Європейського Кіно у ЦБДЮ


Багато хто пам'ятає захоплюючі документальні фільми про "підводну Одісею" Капітана Кусто. Знайомство з таємничим і незвіданим світом океанських глибин завжди заворожує і залишає сильні враження. Тож перегляд у Центральній бібліотеці для дітей та юнацтва художнього фільму про легендарного французького мандрівника-дослідника Жака-Іва Кусто "Одісея" від режисера Жерома Салля, що відбувся 30 червня викликав живий інтерес. Фільм став одним з найбільш касових картин французького прокату і є ще одним кроком до розуміння природи рідної планети і знайомством з особистою історією сім'ї Кусто.

Перегляд фільму відбувся в рамках проекту "Фестиваль Європейського Кіно у бібліотеці" за підтримки Української бібліотечної асоціації разом з дистртб'юторською компанією "Артхаус Трафік".

Фестиваль Європейського Кіно за ініціативи Представництва Європейського Союзу в Україні пропонує ближче познайомитися з кращими фільмами останніх років, знятими в країнах ЄС та створений з метою популяризації європейського мистецтва кіно. У програму фестивалю увійшли фільми-події: призери Каннського кінофестивалю, хіти європейського прокату, номінанти на премію "Оскар" за кращий неангломовний фільм.

Допис Оксани Крижанівської 














Коментарі