Фестиваль екологічної свідомості "DAR"


Чи буває місце, де можна зустріти солом'яного бичка, скуштувати коктейль з кропивою та побувати в ролі жабки, що ловить на сніданок спритну комашку? Ці, та ще багато різноманітних цікавинок змогли побачити та спробувати усі, хто провели еко-вікенд 17-18 червня в самісінькому центрі Вінниці. Тут на Європейській площі відбувся перший Всеукраїнський фестиваль екологічної свідомості "DAR" під гаслом "Будь в тренді. Живи ЕКО". Подія, організаторкою якої стала вінницька активістка Дар'я Паламарчук, зібрала багато людей, які не лише цікавляться проблемами екології, а й намагаються змінити критичну ситуацію за допомогою власної діяльності.

Учасниками еко-фесту стали і працівниці Вінницької міської централізованої бібліотечної системи Світлана Мялківська, Тетяна Мартинюк, Леся Коломієць та Оксана Крижанівська. Бібліотекарі знайомили дітей і батьків з іграми, виготовленими з того, що зазвичай опиняється у смітнику. Екологічні розваги "Бджілки-сонечка" та "Веселі мухоловки" подарували багатьом сім'ям приємні хвилини та натхнення для майбутніх домашніх експериментів.

Також доречною стала виставка "Наша планета - колиска життя". І, чомусь, найбільше людей (і голубів:) зацікавила книга "Наші птахи". А малеча з цікавістю розглядала яскраву підбірку про життя різноманітних комах і Паперову Фею.

Допис Оксани Крижанівської 






























Коментарі