Бібліотека: доступна, корисна, цікава 👨‍🦽


Учасники табору-семінару "Школа рівних можливостей" - 2017, організованого ГО "Гармонія" в день знайомства з установами та професіями 17 серпня завітали до Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва.

Учасники та волонтери разом зі мною мали нагоду дізнатися про діяльність і побачити можливості сучасної бібліотеки та самостійно вирішити, наскільки вона є доступною, корисною та цікавою. Тож говорили про роль бібліотеки в інформаційному просторі, дивилися відеоролик про інформаційну доступність та обговорювали її важливість.

Дізналися про поняття "інклюзивна література" і познайомилися з художніми та біографічними творами про людей з інвалідністю. Також віртуально знайомилися з відомими людьми, які попри інвалідність досягли успіху у різних видах діяльності. Це насправді корисна інформація, що спонукає до мрій і самостійності.

А ще подумки поверталися в дитинство, згадували улюблені казки та шукали власну подібність з казковими героями. І, насамкінець, кожен учасник отримав книжкові закладинки, листівки з віршами "гармонійця" Юрія Прокопенка і мотивуючу цитатку з чарівної книги порад - на згадку і як поштовх до змін.

Допис Оксани Крижанівської 👨‍🦽 















Коментарі