Кроки довіри 👨‍🦽


30 листопада у Центральній міській бібліотеці ім. І. Бевза відбулася презентація соціально-просвітницького проекту "Кроки довіри". Проект реалізовується ГО "Культурний Всесвіт" в рамках Пітчингу проектів за програмою "Активні громадяни" Британської Ради в Україні, за підтримки Віницької міської ради та ГО "Гармонія". Проект спрямований на подолання бар'єрів у сприйнятті людей з інвалідністю, сприяння всебічній інформаційній доступності та поширення філософії інклюзії серед вінничан.
В рамках проекту придбані книги, якими можна користуватися усім, хто зацікавлений. Адже в інклюзивній бібліотеці представлена література, що знайомить з творами переважно сучасних авторів , які пишуть про людей з особливостями розвитку. Всі книги будуть знаходитися у Центральній бібліотеці для дітей та юнацтва, пр. Космонавтів, 63. А також скористатися інклюзивною бібліотекою можна через сторінку Кроки довіри у Фейсбуці.

Цікавинка проекту - зустріч з "живими книгами" у форматі "Жива бібліотека". Цього разу були представлені дві історії успішних вінничан, які попри всі життєві перешкоди живуть повноцінним життям і надихають багатьох людей. 

Діана Подолянчук - танцівниця, волонтерка і просто красуня. ЇЇ життя є справжнім прикладом, як долати труднощі на шляху до мети. Адже, попри суттєві порушення слуху, дівчина досягла неабиякої майстерності та визнання і має власну студію танцю. Недарма історія Діани називається "Талант, помножений на працю".

Гоша Млодзяновський - мрійник, філософ і підкорювач Говерли. Хлопець переконаний, що труднощі та перешкоди можна долати, якщо ставитися до життя з оптимізмом, гумором і не боятися шукати вихід. Історія Гоші "Шалена мрія на двох" - яскрава ілюстрація справжньої дружби, яка перетворює мрії на реальність.

Допис Оксани Крижанівської 👨‍🦽 




Діана Подолянчук - танцівниця, волонтерка і просто красуня.



Координаторка проекту Оксана Крижанівська.


Гоша Млодзяновський - мрійник, філософ і підкорювач Говерли.



Представниця ГО "Гармонія" Людмила Нецкіна.



Коментарі