Ніколи не забути цих юних душ, нескорений політ


Від трагічних подій, які відбулися наприкінці 1918 року нас відділяє вже сотня років! Саме з цієї нагоди в ЗОШ № 10 проведено урок-реквієм, присвячений 100-річчю пам'яті Героїв Крут. Учнів 6-А та 7-В класів зворушила розповідь про трагічну загибель студентського куреня в бою під Крутами. Всі присутні емоційно дискутували з приводу ведення стратегії, тактики бою. Чому ми знову повертаємося до трагічних подій протистояння юних патріотів України і більшовиків?
Тривалий час про ці події взагалі не згадували при вивченні історії. Про подвиг юнаків, які поклали своє життя за свободу незалежної України пам'ятали лише українці, які проживали за кордоном. Багато змін відбулося в суспільстві, зокрема на шляху становлення незалежної України. І ми усі на сучасному етапі бачимо теж прояви патріотизму, непохитності, віри серед молоді, студентів, всіх небайдужих громадян. Згадаймо Героїв Небесної Сотні, мужніх кіборгів, усіх захисників нашої Вітчизни, які обороняють наші рубежі на Сході України!

Ми - нащадки, зобов'язані зберегти у собі непереможну любов до Батьківщини, яку мали вони юні серця, і поклали своє життя на вівтар служіння Україні. Відомий історик, краєзнавець Поділля В. Д. Отамановський, який проживав у нашому місті був учасником бою під Крутами. Закономірно, що завдяки декомунізації в багатьох містах України з'явились вулиці Героїв Крут. Така вулиці є в нашому місті - це колишня вулиця Червоних курсантів.

Допис Лариси Надольної  ❤🕯

Коментарі