Грані таланту Олександри Бурбело


22 березня в рамках проведення Всеукраїнського тижня дитячої книги відбулася зустріч школярів з поетичним словом. Але це була не зовсім традиційна зустріч з поезією. Справа в тім, що автора зворушливих поетичних рядків Олександри Бурбело немає поруч з нами ... Тяжка невиліковна хвороба не давала шансів на життя... Її душа відлетіла у вічність 5 років тому, навіки залишившись 15-річною...Незважаючи на свій юний вік Олександра була прийнята до Національної Спілки письменників України (посмертно).
Залишився великий творчий спадок: більше 10 виданих поетичних збірок. Лірична поезія настільки філігранна, що на слова віршів Олександри відомі подільські композитори Ігор Шуберт та Сергій Брайлян створили цілу низку пісень, близько 30-ти. Коли слухаєш ці пісні, наповнені таким глибоким змістом, то навіть не здогадуєшся, ці рядки написані 15-літнім підлітком...

"Поетичний альбом"- саме такий був формат зустрічі учнів ЗОШ № 15, 7-А і членів родини Олександри - мами Світлани (викладача, доцента Вінницького національного технічного університету), до речі викладачем працює в університеті і батько Сергій, і рідна тітка Вікторія). Був присутній дідусь Саші - Володимир Якович Бевз, який завжди організовує творчі зустрічі - спомини разом з доньками своєї талановитої онуки Олександри.

Учні ЗОШ №15,7-А класу та члени літературного гуртка, що діє при Вінницькому національному технічному університеті декламували вірші. Крім того присутні мали змогу перегорнути сторінки короткого життєвого і такого насиченого творчістю життя Олександри Бурбело. Зберігся відеозапис авторського виконання патріотичного вірша "Край п'яти січей".

Присутні в залі семикласники уважно переглядали сторінки презентації, адже Саша фактично була їх однолітком. Зворушливий виступ мами Олександри пані Світлани про дитинство Саші нікого не залишив байдужим. Окрім того, батьки Світлана та Сергій - воювали на Сході в складі добровольчого батальону "Айдар", зараз працюють волонтерами...

Дуже приємно, що твори Олександри Бурбело внесено до переліку творів, які включені до шкільної програми з української літератури.
З 2017 року започатковано літературну премію "Струна на арфі України". Талановитій дівчинці - генію з м. Вінниці багато вінницьких поетів присвятили свої вірші. Саме у власних віршах буде вічно жити талановита поетеса Олександра Бурбело.

Допис Лариси Надольної  ❤🕯

Коментарі