Кохання з присмаком пороху


Життя триває, і попри непрості події в країні трапляються історії кохання "з присмаком пороху". Саме так доля поєднала двох чуттєвих і творчих людей - письменницю і поета, який з перших днів війни добровольцем вирушив захищати нашу країну на Сході. І 27 лютого учні 11-Б та 7-А класів школи-гімназії № 23 познайомилися з героями цієї історії, представниками вінницької творчої еліти - Вікторією Гранецькою і Владом Сордом.

Заочне знайомство з творчістю молодих митців уже відбувалося під час проекту "TRAmART". Тому цікаво було почути, що приємний голос Вікторії запам'ятався дітям. Тож школярі, які слухали у вінницьких трамваях вірші Вікторії та Влада, змогли почути деякі знайомі та нові поезії наживо. Творче подружжя презентувало свої нові поетичні збірки: "Трансгрес(і)я" і "Спротив речей". Також учасники зустрічі дізналися новину про те, що роман Вікторії Гранецької "Щасливий" внесли до шкільної програми.

Бібліотекар Оксана Крижанівська розповіла про цікаві історії, пов'язані з проектом "TRAmART". Символічно, що саме цього дня проходив запис матеріалів для нового етапу проекту. Тому відразу після зустрічі з учнями поети мали приємність озвучити свої нові твори. Тож уже незабаром почуємо поезію багатьох вінницьких авторів у власному виконанні.

Захід відбувся в рамках підготовки ученицями 11-Б класу Наталією Крижанівською та Веронікою Бондар під керівництвом вчительки української літератури Оксани Анатоліївни Тарнавської науково-дослідницької роботи, присвяченої проекту "TRAmART", для Гімназійного наукового товариства "Інтелект".

Допис Оксани Крижанівської 

















Коментарі