Культура як метод для суспільних змін


10 травня в Полтавському художньому музеї ім. М. Ярошенка відбувся воркшоп "Культура як метод для суспільних змін". Під час заходу працівники культури з різних організацій та регіонів країни (я представляла Вінницьку міську ЦБС) обговорювали інструменти для перетворення своїх інституцій на драйверів розвитку громадянського суспільства разом з експертами зі Швеції, Білорусі та України.

Також учасники дізнавалися про кураторські практики, які перетворюють мистецьку інституцію на справжній центр культури, джерело розвитку суспільства та натхнення для позитивних змін. Та познайомилися із проектами шведських, білоруських та українськиїх колег, що характеризуються інклюзивністю та демократичністю, сприяють взаємодії з різними віковими та соціальними групами й міждисциплінарному співробітництву.

Аннелі Беккман, кураторка центру сучасного мистецтва Botkyrka Konsthall у передмісті Стокгольма, поділилася досвідом роботи по залученню різної аудиторії й спільнот методами сучасного мистецтва та як мистецтво може слугувати каталізатором "пожвавлення" міста/регіону/району. Анна Карпенко, незалежна кураторка і арт-менеджерка розповіла про проблематику культурних організацій (державних і незалежних) й відносинах між ними.

Організатори: Kultura in Motion (Швеція, Великобританія, Україна) - художні, культурні та творчі лідерські програми і платформа Відкритий Простір/Open Place (Україна) спрямована на розвиток творчих досліджень і встановлення зв'язків між художніми процесами і різними прошарками українського суспільства.






Коментарі