Світ книги для тебе


Розпочався новий учбовий рік в школах. Відповідно поновили свою роботу клуби та гуртки за інтересами, що діють в бібліотеці. Гуртківці пізнавально-інтелектуального клубу "Веселка" знову зустрілися після канікул на черговому засіданні. На цей раз присутні познайомилися з добіркою цікавих та маловідомих фактів про книги.
"Є два найбільших винаходи в історії: друкарство, що посадило нас за книги, і телебачення, що відірвало нас від них"- стверджував французький критик Жорж Елгоз. В наш час інформаційних технологій, телебачення, мобільного зв'язку, Інтернету, незаслужено витіснено книги на другий план. Багато програмних творів з української та зарубіжної літератури екранізовано. Але перегляд фільму й прочитання книги дуже різняться між собою. В гонитві за емоціями та спецефектами нерідко втрачається сама книга... Сюжети перекроюються, часто гублячи основну ідею, яку хотів донести автор. Фільми позбавляють глядача мислити самостійно.

Приємно усвідомлювати, що наші діти читають художні твори і не тільки програмні.
Восьмикласники розповідали про свої жанрові вподобання... Велике значення має рекомендація нових книг бібліотекарем, та враження від прочитаної книги друзів, подруг, однокласників.

Отож замість багатогодинного проведення часу за комп'ютером, доцільно поринути в чудовий, захопливий книжковий світ. Маємо сподівання, що в стрімкому інформаційному просторі знайдеться місце і для книги, яка може зайняти гідне місце поряд з гаджетами.

Допис Лариси Надольної  ❤🕯

Коментарі