Багатобарвний світ кіно


Чергове засідання в пізнавально-інтелектуальному клубі "Веселка" було присвячене найулюбленішому жанру мистецтва - світу кіно. В сучасному інформаційному світі, коли час невблаганно мчить на космічних швидкостях, ми навіть і не замислюємося, а як власне  все розпочиналося у світі кінематографу? Діти з зацікавленням дізнавалися  про історію становлення кіно, престижні кінонагороди, фестивалі... Саме братам Огюсту та Луї Люм'єрам ми завдячуємо  винаходу синематографа, ілюзіону ( так спочатку називали  жанр кіно). В ході бесіди зав'язалася жвава дискусія... Діти доповнювали цікавими фактами про фільми, мульфільми, акторів, різноманітними курйозами, які траплялися   під час зйомок фільмів.

Учні чудово орієнтуються в сучасних жанрах фільмів: художніх, наукових, документальних, мультиплікаційних. Багатьох присутніх зацікавили розповіді про ретрофільми, у декого виникло бажання переглянути їх. Приємно усвідомлювати, що сучасні підлітки цікавляться світом кіно, обговорюють переглянуті картини, читають в Інтернеті про дані фільми.

Наше місто Вінниця теж належить до когорти міст, де відбуваються міжнародні кінофестивалі. І хоча це жанр комедійного та пародійного кіно, але це дуже приємний факт. Щорічно на початку вересня, на другий день після проведення Дня міста - відбувається підведення підсумків та визначення переможців ВІННИЦІіЯнського фестивалю комедійного і пародійного кіно. Фільми, які визначені переможцями отримують відзнаку "Золотий летючий слон".

Допис Лариси Надольної  ❤🕯

Коментарі