Архітектурні рекорди світу


26 листопада відбулося чергове засідання в пізнавально-інтелектуальному клубі "Веселка". На цей раз присутні знайомилися з цікавими архітектурними спорудами світу. Восьмикласники дізналися багато фактів про історію спорудження Ейфелевої вежі, Статуї Свободи в США, дитячих парків розваг "Діснейленд" (які є не тільки в США(2), але й в Франції, Японії, Гонконзі).
Діти залюбки доповнювали коментарями, новими фактами з Інтернету. Сучасним дивом архітектури у світі - хмарочоси. США - найперша з країн, де вони почали з'являтися і в великій кількості. Далі почали будуватися з різних країнах світу: Гонконзі, Японії, Китаї, ОАЕ, Австралії... Рекордсменом у світі -"Вежа Халіфа" (Об'єднані Арабські Емірати). Висота - 828 м., кількість поверхів - 162.
В країнах СНГ вражають своєю оригінальністю архітектури столиці - Астана та Баку.
Звичайно, Україна не може конкурувати зі світовими рекордами, але певні напрацювання в цій сфері є. Сучасний мегаполіс потребує висоток, наближених до хмарочосів. Столиця України, майже з 3-мільйоним населенням з кожним роком все вище і вище піднімається вгору (максимальна кількість поверхів - 47).

Наше рідне місто Вінниця має свої особливі архітектурні рішення, які є родзинкою міста: Фонтан ROSHEN, Вінницька телевізійна вежа, висота якої сягає 354 м., до слова - Київська вежа (380 м.).
 
Кожного туриста, який приїздить до міста зустрічає красиво оформлена арка, яка веде до Центрального парку і відрізняється своєю неповторністю та оригінальністю. Ці знакові архітектурні споруди і є візитівкою нашого міста. А невдовзі ми всі будемо милуватися красивим, сучасним житловим комплексом Premier Tower. Це буде перша будівля сучасного містобудування, яка надасть місту европейський колорит.

Допис Лариси Надольної  ❤🕯

Коментарі