Розвиваємо інклюзивні компетенції


26 листопада для педагогічного колективу школи № 33 був проведений тренінг "Застосування дитячої інклюзивної літератури для виховання толерантності та протидії булінгу". Педагогічна рада, під час якої відбувся тренінг, була присвячена Тижню інклюзивного навчання "Рівні можливості для кожного". Вчителі познайомилися з художньою інклюзивною літературою, орієнтованою на дітей різного шкільного віку і дізналися про можливості її використання у навчально-виховному процесі.

Також почули рекомендації щодо художніх та методичних видань, які сприяють розвитку інклюзивних компетенцій педагогів Нової Української Школи. Адже із введенням закону про інклюзивну освіту подолання бар'єрів у сприйнятті дітей з особливими освітніми потребами, стереотипів та "мови ворожнечі" набувають вирішального значення для співіснування, зокремв у навчальноих закладах. Педагоги дізналися про головний меседж дитячої інклюзивної літератури, де "кожна дитина має право побачити себе у книжках". А оскільки наразі є неохідність практичної інформації щодо інклюзії, обговорили можливості спільної творчої активності задля створення сприятливого інклюзивного простору у цій школі.

P.S. Напередодні з нагоди відзначення 45-річчя навчального закладу за активну участь у проекті школа №33 отримала відзнаку "Інклюзивно-привітна територія". Захід відбувся в рамках соціально-просвітницького проекту "Дитяча інклюзивна література як дієвий інструмент формування сприятливого простору в сфері освіти". Реалізація цього проекту здійснена ГО "Культурний Всесвіт" за підтримки Вінницької міської ради.









Коментарі