Підсумки проекту


Протягом жовтня-листопада відбувалися заходи в рамках соціально-просвітницького проекту "Дитяча інклюзивна література як дієвий інструмент формування сприятливого простору в сфері освіти". Реалізація цього проекту здійснена ГО "Культурний Всесвіт" за підтримки Вінницької міської ради. Мета проекту: застосування і популяризація дитячої інклюзивної літератури, як дієвого інструмента для виховання толерантності та протидії булінгу в освітньо-виховному процесі шляхом проведення циклу просвітницьких заходів для учнів і вчителів початкових класів у школах міста.

Результати проекту: 1629 учасників та учасниць, 44 заходи, 19 організацій-учасниць: школи 1, 4, 7, 10, 15, 16, 18, 23, 25, 32, 33, 34, Вінницький технічний ліцей, Вінницький державний педагогічний університет ім. Михайла Коцюбинського, Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж, Центральна бібліотека для дітей та юнацтва, Центральна міська бібліотека ім. Івана Бевза, ГО "Гармонія", "Центр соціалізації та реабілітації дітей з аутизмом та іншими розладами "Розвиток".

За час проекту відбулися 3 зустрічі з письменницею, 3 тренінги для вчителів, 1 тренінг для асистентів вчителя, шкільних психологів, соціальних педагогів та батьків дітей з інвалідністю, 7 майстер-класів і тренінгів для студентів ВДПУ та ВГПК, 3 майстер-класи для бібліотекарів, 2 майстер-класи із виготовлення листівки для людей з порушеннями зору, 2 виступи на педагогічних радах, 1 батьківські збори, 20 уроків особливої літератури, 6 виховних годин з протидії булінгу.

Під час реалізації проекту створено доступну інклюзивну бібліотеку завдяки ресурсам ЗК ВМ ЦБС та ГО "Культурний Всесвіт", виготовлено інформаційні буклети з методичними рекомендаціями, проведено 12 тематичних тренінгів і майстер-класів "Застосування дитячої інклюзивної літератури для виховання толерантності та протидії булінгу", підвищено обізнаність у напрямку "інклюзивна література" у 456 педагогів у м. Вінниця + 126 батьків та бібліотекарів , проінформовано про можливості використання інклюзивної літератури за допомогою буклетів понад 1000 вчителів, проведено уроки особливої літератури у 26 початкових та середніх класах, ознайомлено з дитячою інклюзивною літературою 956 учнів, нагороджено активних учасників.

















Коментарі