Фестиваль книги у Вінниці


Стало вже доброю традицією впродовж трьох років напередодні проведення Дня Європи проводити VinBookFest. Слід сказати, що ідея ініційована ВМ ЦБС дуже позитивно була сприйнята вінничанами. І як підтвердження тому- багаточисельність мешканців міста, гостей. На святі книги можна було поспілкуватися з відомими письменниками, придбати улюблені книги. Багато українських видавництв виявили бажання взяти участь у проведенні фесту.

Цього разу в якості запрошених письменників були: Василь Шкляр, Сашко Лірник, Зірка Мензатюк, Євгенія Пірог. Всі бажаючі змогли поспілкуватися з відомими авторами, придбати книгу з автографом. Тепла атмосфера панувала під час проведення фесту. Були організовані різноманітні локації: для молодших - зона відпочинку, майстер-класи, ігрові, селфі-зони. Наша бібліотека презентувала всім присутнім свій проект "Бібліотека здатна дивувати", виграний завдяки участі у міському конкурсі "Бюджет громадських ініціатив", який щорічно проводиться з ініціативи Вінницької міської ради.

Присутні могли побачити прекрасні експонати, зі створеного музею іграшки, ляльки- маріонетки з дитячого театру. Була також презентована - виставка інклюзивної дитячої літератури, Це теж - результат виграного конкурсного проекту (автор - О. А. Крижанівська). Цікавою "родзинкою" на святі була представлена інсталяція-композиція з кульбабок, про що свідчать чисельні "селфі". Погодні умови сприяли прекрасному сімейному відпочинку на книжковому фестивалі.

Допис Лариси Надольної  ❤🕯

Коментарі