Таїна слова


12 листопада в приміщенні нашої бібліотеки відбувся тематичний захід, присвячений Дню української писемності та мови. В якості запрошених учасників були наші добрі знайомі - вихованці "Вінницького приватного православного НВК Святого Миколая" разом з педагогом Ольгою Олександрівною. Формат зустрічі - лінгвістичні ігри, завдання. Спочатку присутні прослухали розповідь про особистість Нестора Літописця, написання знаменитого твору "Повість минулих літ". Підготували та провели захід: головний бібліограф Надольна Л. В. та бібліотекар I категорії відділу ч/з для учнів 5-9 класів. Бородіч Л. М.

А далі учні виконували численні завдання: складали з набору складів знайомі стрічки віршу, знаходили власні імена в словах, пробували себе в якості перекладача. А ось в завданнях: "Продовж прислів'я", "Значення фразеологізмів"виникли певні труднощі, кожний інтерпретував по - своєму... Вихованцям в цілому сподобалося виконувати мовні завдання, заодно перевірили власну ерудицію, правопис слів.
 
На завершення зустрічі - колективна світлина про спільно проведений захід, і що саме символічно, що на постаменті видруковано пророчі слова Нестора Літописця нам потомкам. Велика бо користь буває людині од учення книжного...

Допис Лариси Надольної  ❤🕯

Коментарі