Дозвілля підлітків за кордоном


26 лютого відбулося перше в цьому році засідання в культурологічному клубі "Веселка", що діє при ЗОШ № 10. Предметом обговорення була тема, присвячена дозвіллю підлітків за кордоном. Шестикласники познайомилися з добіркою фактів з Інтернет- ресурсів за даною темою. Такі буденні теми, як тривалість перерв між уроками, система оцінювання суттєво різняться в зарубіжних країнах. Об'єднуючі складові, характерні для процесу навчання та виховання: фізичні навантаження; необхідність перебувати на свіжому повітрі; здорове харчування; суворі правила щодо поведінки учнів. В деяких країнах Європи за відсутність учнів без поважної причини в школі на батьків накладають грошові штрафи.
Актуальним є тема для всіх країн - заборона користуватися гаджетами під час навчального процесу, а лише - на перервах. За цим пильно слідкують асистенти вчителя, які допомагають на уроці, та контролюють процес відпочинку під час перерв. Дана новація теж потроху вже впроваджується в систему Нової української школи.

Гуртківці були вражені системою підходу до навчального процесу в таких країнах, як Великобританія (до слова - найкращий рівень освіти), Японія, Китай, Північна Корея... Учні висловлювали власні думки, проводили паралелі з системою освіти в українських школах, з приводу різних аспектів навчання, проведення дозвілля.

Допис Лариси Надольної  ❤🕯

Коментарі