Збережемо пам'ять про подвиги


8 та 9 травня в Україні відзначатимуть День пам'яті та примирення та 75-у річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 рр. Ті далекі події мали трагічні наслідки для кожної української родини. Подвиг ветеранів війни - еталон мужності і патріотизму. Скільки б не минуло часу, ми пам'ятатимемо, якою жахливою є війна і якою ціною дається перемога життя над смертю.
Щоб діти змогли відчути себе причетними до історії своєї країни та святкування 75-ї річниці Перемоги, пропонуємо майстер-клас з виготовлення об'ємної аплікації з паперу "Збережемо пам'ять про подвиги"

Отже, для аплікації нам знадобиться кольоровий картон та папір, клей, ножиці, лінійка, олівець та чорний маркер або кулькова ручка. 



На аркуші червоного паперу малюємо мак, як показано на фото вище і вирізаємо їх. Для набуття об'єму вирізаний мак складаємо вчетверо і загинаємо кожну сторону ще приблизно на 5 мм.


Червоні маки - символ пам'яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни. Для українців квітка червоного маку ще з козацьких часів була символом пролитої козацької крові, не раз оспівана у народних піснях та думах. Червоний мак вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році. Особливого символічного значення червоний мак набув із прийняттям Указу Президента про відзначення в Україні Дня пам'яті та примирення.


Далі з коричневого паперу або тонованого чаєм білого, виготовляємо символічні фронтові листи-трикутники. Єдиною ниточкою, що зв'язувала солдатів з рідними під час війни, були саме листи-трикутники. Так їх складали через брак конвертів. Писали на тому, що було під руками: на клаптиках газет, на бланках відомостей, на сторінках з книжок...


Далі вирізаємо цифру 9 та напис, каску, та білого голуба, який з давніх-давен вважається символом миру. Всі елементи готові, приступаємо до збору аплікації.



Перш ніж приклеювати, спочатку розкладіть все на листі-основі.


Приклеюємо наші маки лише серединками до основи. За допомогою маркера чи кулькової ручки малюємо стеблини квітів.


Додаємо напис.


Приклеюємо каску та листи-трикутники, голуба та яблуневий цвіт. Наша аплікація готова.
Залишайтесь вдома, святкуємо Перемогу разом!



Коментарі

  1. Коли перукарні зачинені і недоступні :) саме час послухати цікаве оповідання "Безкоштовна перукарня" Дмитра Бондаренка у виконанні автора. Твір було опубліковано у спеціальному детективному випуску журналу "Однокласник", а також у газетах "Двое" та "Літературне Придніпров'я".

    https://youtu.be/PoTqONiuKNQ

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар