Ми маємо право


28 червня наша країна відзначає День Конституції України. Це державне свято проводиться щорічно, починаючи з 1996 року, коли була прийнята Верховною Радою нова редакція Конституції вже незалежної та суверенної держави - України. Загальновідомий факт, що Конституція - Основний закон нашої держави, де закріплені права, свободи та обов'язки громадян, функції органів державної, виконавчої, здійснення засад правосуддя, територіального устрою держави. Наша сучасна українська Конституція по праву вважається однією з наймолодших та найдемократичніших Конституцій у Європі, яка акумулювала в собі найкращі зразки сучасного права, демократії.

Основний закон нашої країни містить 15 розділів та 161 статтю. Протягом шести років тривала робота над створенням законів, статтей майбутньої Конституції. Потрібно було врахувати всі аспекти суспільного життя, державного устрою. Життя не стоїть на місці, відбуваються суттєві зміни в політичному, економічному, суспільному житті країни.Тому виникає потреба нової редакції, внесення змін до статей Конституції.

Громадянський обов'язок кожного свідомого громадянина - знання статей Основного Закону нашої держави. Учні загальноосвітніх шкіл, студенти коледжів, вишів детально знайомляться, вивчають статті Конституції України. Дані знання допоможуть їм в подальшому житті, у вирішенні правових, економічних питань...

На завершення хочеться додати, що День Конституції України - це не просто день затвердження нормативного акту, а день затвердження наших з вами прав, свобод, обов'язків громадян України. З Днем Конституції, шановні співвітчизники! Усім мирного, безхмарного неба!

Допис Лариси Надольної  ❤🕯

Коментарі