Ти у серці моїм, Україно!


Рівно 30 років тому, а саме 16 липня 1990 року тоді ще Верховною Радою УРСР було ухвалено Декларацію про державний суверенітет України.
В цьому документі було закріплено:
Виражаючи волю народу України, прагнучи створити демократичне суспільство, виходячи з потреб всебічного забезпечення прав та свобод людини, шануючи національні права всіх народів, дбаючи про повноцінний політичний, економічний, соціальний і духовний розвиток народу України, визнаючи необхідність побудови правової держави, маючи на меті утвердити суверенітет і самоврядування народу України
ПРОГОЛОШУЄ:
державний суверенітет України, як верховенство, самостійність, повноту та неподільність влади Республіки в межах її території та незалежність і рівноправність у зовнішніх зносинах.
Даний документ вважався в майбутньому програмою побудови нової незалежної держави. Звичайно всі ті положення, які були зафіксовані в Декларації про державний суверенітет України суперечили чинній Конституції, тому виникала нагальна потреба у створенні нової Конституції.(1996 р). Реакція в суспільстві була неоднозначна...Це були перші кроки до створення незалежної держави України. Українці визнали своє багатовічне прагнення до побудови власної країни, власної території, історії, культури.

Допис Лариси Надольної  ❤🕯

Коментарі