Квіткове літо


Квіти завжди оточують нас і притягують наш погляд. Ми захоплюємося їх красою, елегантністю, формою і ароматом. У кожній рослині можна знайти щось дивовижне - ніжний нахил стебла або красиві переходи кольорів пелюсток - те, що додає радості в наше життя. Зробивши квіти з паперу, можна постаратися передати їхню квіткову індивідуальність. Якщо поставити паперові квіти у вазу, вони просто перетворять вашу кімнату. 
Тому сьогодні, в рамках проєкту "Мистецькі вихідні - онлайн", пропонуємо вам майстер-клас з виготовлення улюблениці багатьох жінок і дівчаток, ніжної ромашки. Здавна вважали, що ромашка - символ здоров'я, добра і ніжності.


Для роботи нам потрібні наступні матеріали:
зелений, жовтий та білий папір, клей, ножиці, простий олівець, лінійка.


Вирізаємо деталі вказаних розмірів.


Білий аркушик складаємо навпіл, потім ще раз навпіл, і по діагоналі ще раз навпіл. На трикутнику, який отримали, відрізаємо верхню частину по лінії пунктиру. Малюємо нашу майбутню пелюстку. 


Вирізаємо 3 заготовки на одну ромашку.


Кожну пелюстку згинаємо поздовж, як на фото.


Далі склеюємо заготовки таким чином, щоб пелюстки були у шахматному порядку одна відносно другої.


Для виготовлення серединки нам потрібні дві смужки:
 розміром 1 на 20 см., та 2 на 20 см. Ширшу смужку складаємо поздовж навпіл і по стороні згину робимо надрізи 0,7 см.


Тоншу смужку складаємо вчетверо і робимо надрізи 0,7 см.


Смужку розгортаємо і складаємо в протилежну сторону, щоб надати обєму. Там, де намальований пунктир, наносимо клей і склеюємо.


Вирізаємо наступний елемент серединки. Папір розміром 3,5 на 3,5 см. складаємо навпіл, потім ще раз навпіл, і по діагоналі - знову навпіл. На трикутнику малюємо пелюстки і вирізаємо.


За допомогою зубочистки скручуємо серединку. Спочатку тоншу смужку, потім подвійну, і приклеюємо її на жовту серединку-квіточку.


Приклеюємо серединку в центр ромашки.


Далі виготовляємо стебло. Для цього необхідно аркуш паперу розміром 10 на 29 см. За допомогою шпажки зкручуємо трубочку, починаючи з куточка і фіксуємо її клеєм.


Один край трубочки розрізаємо на три частини.


Приклеюємо ромашку до стебла.


Вирізаємо листочки. Для цього складаємо папір розміром 7 на 10 см. навпіл поздовж. Малюємо листок і вирізаємо. Приклеюємо листя до стебла.


Наша ромашка готова! Зробивши кілька -  можете скласти букет.
 Приємної Вам творчості!
Дякуємо за увагу!


Коментарі