Америка: відома та невідома


Щороку 4 липня потужна країна Сполучені Штати Америки відзначає державне свято - День незалежності. Встановлено це свято на честь підписання Декларації незалежності США від Об'єднаного Королівства Великої Британії, 4 липня 1776 року. Свято завжди відзначається з широким розмахом: від офіційної частини - до масових гулянь з фейерверками, салютами, карнавалами, вуличними гуляннями, сімейними пікніками. Офіційно цей день є вихідним.
США - по праву називають могутньою супердержавою, з високотехнологічного розвитку економіки, промисловості, сільського господарства, науки, техніки, освіти, культури, літератури, мистецтва. За свою коротку історію країна встигла піднятися до лідерства в усіх галузях та сферах життя. Населення США складає - 325 млн. чоловік. Відомий практично усім зірково- смугастий прапор, який має 50 зірок (кількість штатів). До речі дизайн прапору придумав 17 -літній американський школяр Роберт Хефт. На гербі розміщений орел, який тримає стрічку з написом на латині "E pluribus unum", що в перекладі означає "З багатьох - єдине" (Цицерон).
Після ділової англійської мови, у США - іспанська мова займає друге місце за популярністю. Першою столицею США був Нью-Йорк.
  • Американці є великими любителями домашніх тварин. Вони - великі ласуни, морозива вживають більше за інші нації в світі.
  • Перші телевізори з'явилися в США в 1936 році.
  • Дуже поширено серед американців - служба в армії (гідна оплата, чимало пільг, працевлаштування).
  • США, як високотехнологічна країна подарувала світові, людству здобутки, якими користуємося до цього часу:
  • Американський лолар - і донині є найпоширенішою валютою в світі. У 1929 році було прийнято стандарт долара. Виготовлений він був не з паперу, а з 25% - нитка з льону, 75% - нитка з бавовни.
  • В перекладі з англійської інтернет- це "міжмережжя", "всемережжя". Ще в 1962 році Джозеф Ліклайдер, спеціаліст з оборонно-дослідної сфери висловив ідею створення Всесвітньої комп'ютерної мережі. У 1969 році перший сервер ARPANET було встановлено в Каліфорнійському університеті. Компютер "Honeywell -516" мав 12 гб. оперативної пам'яті. До 1971 року була розроблена перша програма для передачі електронної пошти. Спочатку було підключено близько 200 вузлів. З 1991 року http- cервери стали доступні в Інтернеті. А з 1993 року з'явився знаменитий веб - браузер. В сучасному світі близько 4 млрд. людей користуються мережею Інтернет
  • У 1998 році студентами-науковцями з Стенфордського університету (Каліфорнія) Ларрі Пейдж та Сергієм Бріном була створена пошукова система Google. Назва походить від перекрученого ненавмисне слова Сергієм Бріном Googol (гугол), що означає "десять у сотому ступені"
  • Сучасний світ не обходиться без найбільшої в світі мережі закладів швидкого приготування їжі. Це зручно, смачно! А чи корисно, вирішувати вам! Дана компанія заснована ще в 1940 році. Перший подібний заклад з'явився, і був відкритий в США (Каліфорнія) в 1948 році братами Річардом та Морісом МакДональдами.
  • Кожний відвідувач кінотеатру залюбки ласує попкорном. Ввели моду на ароматний смаколик американці. У 1885 році в Чікаго з'явився перший промисловий апарат для виробництва попкорну!
  • Ще в далекому 1911 році Френк Марс та його дружина Етель вручну виготовляли смачні цукерки. Фірма отримала однойменну назву від прізвища виробника. Згодом їх син Форрест розробив батончик, який мав назву "Milky Way"(1923). Знаменитий смаколик "Snickers" був винайдений у 1923 році тим же Френком Марсом, але масове виробництво розпочалося на шоколадній фабриці лише в 1930 році!
  • Американці започаткували промислове виробництво жувальної гумки ще в 1848 році З тих пір з'явилося багато торгівельних марок, які успішно поширюють свою продукцію на всіх континентах.
  • Символ США- Статуя Свободи. Сім променів символізує - 7 континентів, 7 морів. Довжина кожного - 2, 75 м, вага - 68, 5 кг. Це подарунок Франції, яка підтримала Америку у війні з Великобританією. Вага - 150 тонн. Висота - 93 м. Всередині корони є оглядовий майданчик з вікнами. Щоб піднятися, відвідувачам слід здолати 356 сходинок всередині монументу, та 192 сходинки - до вершини п'єдесталу. В правій руці високо над головою "Леді Свободи" знаходиться факел, у лівій - табличка з написом "JULY IV MDCCLXXVI" (4 липня 1776 року). Всередині статуї розміщено історичний музей. Вхід до музею, та на оглядовий майданчик - безкоштовний. Для відвідувачів на острів Бедлоу, на поромі є оплата.
Допис Лариси Надольної  ❤🕯

Коментарі