Знайомтесь – найкращі письменники Європи

У травневі дні відзначаємо День Європи. Свято вшановується 5 травня Радою Європи, 9 травня — Європейським Союзом, також офіційно в Україні — щорічно в третю субботу травня. Оцінюючи багате різноманіття європейських цивілізаційних впливів, не можна обійти увагою європейську літературу, оскільки саме там знаходимо передчуття багатьох викликів, проблем, надій і пошуків відповідей на головне питання сучасності: «Яким буде наше завтра?».

В рамках цього свята в нашій бібліотеці проводиться День інформації: «Знайомтесь – найкращі письменники Європи». Всі відділення бібліотеки активно включились у популяризацію серед відвідувачів різних вікових категорій видань, які можна знайти в фондах ЦБДЮ

У координації із відділами була підготовлена презентація відповідної книжково-ілюстративної виставки, яка об‘єднує геніїв слова за географічною ознакою – письменників Європи, що залишили нам воістину багатогранну спадщину – свої твори. Світова література настільки багата видатними письменниками та поетами, що навряд чи знайдеться така людина, яка за своє життя не прочитала б жодного їхнього твору.  









 Європейська література утверджує вічні цінності, зосереджує свою увагу передусім на людині, її особистому, громадському житті, ставить і розв‘язує кардинальні питання буття; що є добро, а що – зло? У чому сенс життя? Така література не може не цікавити молодь. Відповідно за кафедрою обслуговування юнацтва протягом Дня інформації відвідувачі мали можливість ознайомитись з повідомленням:«Європейська класика на книжкових полицях».  

А наймолодші читачі – у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів - протягом дня залучались до циклу бесід «Сторінками європейських казок».

 Казки народів Європи сповнені власними самобутніми рисами, що відрізняють їх з поміж культурної спадщини інших народів світу. Багато сотень років Європа була розділена на чимало невеликих князівств і держав. Часом одні об’єднувалися, інші розпадалися, що призводило до певної культурної мішанини. Як наслідок, виникали звичаї та традиції, спільні для різних народів.

Так народжувався і казковий епос, який увібрав риси, притаманні водночас кільком європейським народам. Таким чином ми часто можемо чути казки тих чи інших європейських країн зі схожим сюжетом, персонажами та ідеями.





За рекомендаціями бібліотекарів і дорослі, і діти з задоволенням  отримали бажані кращі видання письменників європейських держав.








Коментарі